U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Grip ’n dip Hot summer

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Grip ’n Dip (à 600 g)


Voor de capresedip:

  • 1 tomaat
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 1 takje basilicum
  • 3 el olijfolie extra vierge


Voor de chimichurri:

  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • Gedroogde chilivlokken naar smaak


Voor de lemondip:

  • 1 bekertje crème fraîche (125 g)
  • 1 citroen
  • 1 takje munt

Bereiding:

Capresedip

  • Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
  • Snijd ook de mozzarella in hele kleine blokjes. Hak de blaadjes van het takje basilicum fijn.
  • Meng de tomaat met de mozzarella, de basilicum en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.

Chimichurri

  • Hak de peterselie fijn. Rasp of pers de knoflook.
  • Meng de peterselie met de knoflook, de oregano, de wijnazijn en de olijfolie. Voeg chilivlokken, zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de chimichurri in een schaaltje.

Lemon dip

      • Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de vrucht en halveer de citroen.
      • Roer de crème fraîche los. Voeg de citroenrasp en het sap van ½ citroen toe en roer glad.
      • Schep de lemon dip in een schaaltje en bestrooi met wat blaadjes munt.

 

    • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
    • Tip: Voeg voor een frisse smaak aan de capresedip 1 eetlepel limoenrasp toe.
    • Tip: De chimichurri is ook lekker met de blaadjes van 1 takje verse oregano.
    • Tip: Vervang de citroen bij de lemon dip ook eens door 1 limoen.

Benodigd product